Miljöbyggnad och miljösamordnare

Jag har jobbat med miljöfrågor inom byggprocessen sedan 2007. Vårt första fokus var på kemikalier inom byggmaterial och utfasning av de onödiga ämnena. Tillsammans med mina beställare har vi hjälpt många leverantörer att fasa bort mycket av de onödiga, farliga kemikalierna. Jag säger vi då jag nästan uteslutande har jobbat i totalentreprenad i parteringform.

Mina största kunder är oftast offentliga beställare med långsiktigt ägande och förvaltande av sina fastigheter. Som en bieffekt av att vi dokumenterar och granskar brukar också drift och förvaltning vara en mycket viktig samarbetspartner i våra projekt.

Jag är certifierad miljöbyggnadssamordnare.

Förutom kemikalier och byggmaterial jobbar jag som miljöbyggnadssamordnare och är certifierad enligt 4.0.